Menu

Malmö & Beyond | Timbuktu, Helt Off, Cleo, m.fl

Malmö

Folkets Park, Malmö
fredag, 9 juni 2023 kl:14:00

MALMÖ & BEYOND | FOLKETS PARK | Timbuktu, Cleo, Looptroop Rockers, Helt Off
”Snart är det dags. Här är speltiderna!
14:00: Dörrar
16:00-17:00: Cleo
17:30-18:30: Helt off
19:00-20:00: Looptroop Rockers
20:30-22:00: Timbuktu
När festivalområdet stänger vid 22.00 så fortsätter festen inne på Moriska Paviljongen och ännu fler artister ansluter! Albumaktuella STOR som med rätta fått ett rykte som en av de tyngsta och viktigaste låtskrivarna inom svensk hiphop, Malmöproducenten och artisten Ayla och Malmöbaserade Efia Abu som tillsammans med Drömbandet. Kvällens djs är Besh One, Sabrina Zut, King Skraam och Frida Irave.
Vi ses den 9 juni!”
Sommaren är en dyrbar tid i Sverige och i år har minifestivalen Malmö & Beyond bestämt sig för
att ge den det varmaste välkomnandet man kan föreställa sig. Den 9:e juni förvandlas
Folkets Park i Malmö till en vibrerande fest med barer, foodtrucks, och inte minst –
liveframträdanden från delar av Sveriges absoluta hiphop- och reggaeelit.
Biljettsläpp: onsdag 5 april, kl 10.00 | 18-årsgräns
Timbuktu behöver väl egentligen inte någon närmare presentation. Folkkär, respekterad, ständigt
föränderlig och beväpnad med ett brinnande socialt patos så har han förblivit relevant genom de tre senaste decennierna och inget tyder på att han tänker sluta. Tio hyllade soloalbum, otaliga Grammis- och P3 Guld-vinster och flera prestigefyllda uppdrag som programledare i TV och radio säger väl något om det enorma inflytande denna lundason åtnjutit. 2021 släppte han sitt ljuddrama ’Härifrån’ där lyssnarna får följa hans personliga resa genom livet – en resa som avslutades med låten ’Bygga Nytt’ tillsammans med Sabina Ddumba. I sommar återvänder Timbuktu till rötterna med en klassisk hiphop-show tillsammans med vännerna Julimar Santos, Esther Kirabo och DJ Large.
2022 tillhörde Cleo. Trots att hon sedan länge varit en av den svenska hiphop-scenens viktigaste namn har hon aldrig släppt ett album. Inte förrän nu. Och kanske är det en bra sak då ’Missaoui’ är fylld till brädden med erfarenhet, vishet, smärta och modern kvinnohistoria. Skivan är ett kraftfullt skälvande magnum opus och har välförtjänt mottagit en uppsjö av nomineringar och priser. Att ett av dem var P3 Gulds ’Guldmicken’ säger väl något om vilken naturkraft Cleo är på scen.
Det har gått 20 år sedan Looptroop Rockers släppte sitt numera ikoniska album ’The Struggle Continues’ och det är fortfarande ett antiauktoritärt mästerverk. Över producenten DJ Embees knastrigt själfulla samplingar rappade Promoe, Supreme och Cos.M.I.C med sina sylvassa texter sig rakt in i den svenska musikhistorien och blev på köpet ett av landets största hiphop-exporter någonsin. Bandet har dessutom valts in i prestigefyllda Swedish Music Hall of Fame.
Dessutom kommer **Helt Off **att göra en efterlängtad comeback i Folkets Park. Det roots reggae-influerade bandet lyckas med konststycket att både skapa baktaktstung fest och angeläget samhällskommenterande på en och samma gång.
Utanför parken, på grafittimuren, har Malmös egna Ola Kallin kurerat en uppställning av Skånes och Danmarks allra finaste spraykonstnärer: Marr, Rens, Sek, Vader, Days, Hefa, Max Solca och Delicious Brains.

Malmö & Beyond | Efterfesten | STOR, Ayla, m fl (separat biljett)
När festivalområdet stänger vid 22.00 så fortsätter festen inne på Moriska Paviljongen och den
prominenta listan med artister fortsätter! På scen har vi albumaktuella STOR som med rätta fått ett rykte som en av de tyngsta och viktigaste låtskrivarna inom svensk hiphop. Förutom att släppa tre prisade album har STOR också hunnit göra succé på TV 4:s ’Så Mycket Bättre’. Att döma av de färska singlarna ’Ordning & Reda’ och ’Elden’ med Dizzy och Manny Falco så har vi ett nytt mästerverk att vänta.
Uppträder gör också producenten och artisten Ayla som med sin unika hybrid av reggae och
hiphop bland annat tilldelats Man

Datum / Tid

fredag, 9 juni 2023 kl: 14:00

Plats

Malmö, Folkets Park, Malmö

Karta (Google)

Typ

Klubb

Kostnad

450

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad